Recete

Pilaf cu carne și legume

50 min

mediu

4-5 persoane

Condimente

Ingrediente

  • 2-2,5 cane de orez cu bobul lung
  • 400-500 g de carne (porc, vită, miel, pui) 
  • 3 morcovi 
  • 2 cepe 
  • 2 ardei grași (roșii)
  • 0,5 conservă de boabe de porumb
  • 1 lingură condiment “Pentru pilaf” de la AllSpiceWorld 
  • 0,5 lingură ulei vegetal 
  • Sare

Metoda de preparare

Într-un ceaun bine încins cu ulei se pune carnea.

Se călește la foc mare 10 minute, apoi focul se reduce la mediu și se mai călește aproximativ 10 minute, până carnea este gata și uleiul devine transparent. 

Se presară cu sare, 0,5 lingură de condiment “Pentru pilaf” și se amestecă. 

Apoi se adaugă morcovul tăiat cubulețe și ceapa, se mai călește la foc mediu 15 minute, amestecând din când în când. 

Se adaugă ardeii grași tăiați cubulețe și porumbul conservat, se amestecă. 

Se adaugă orezul spălat, și se încălzește, până orezul începe să se lipească de pereții ceaunuli.

Stratul de orez se nivelează, apoi se adaugă apa clocotită, cât să acopere stratul de orez cu 1,5 - 2 cm. 

Se presară cu 1 linguriță de sare fără vârf, 0,5 de lingură de condiment “Pentru pilaf” și se amestecă numai apa peste orez, astfel încât apa asezonată să fie absorbită uniform. 

Ceaunul se pune la fiert la foc mediu și când apa va fi absorbită și nu va fi vizibilă în stratul superior de orez,  focul se reduce la minim, ceaunul se acoperă cu capac și se mai înăbușă timp de 15 minute. 

Apoi focul se stinge, pilaful se lasă sub capac 5-10 minute. 

Poate fi servit cu salată Grecească, sau cu sos “Rosso” (ambele rețete găsiți în grupul nostru).

Poftă bună!

Condimente din toată lumea