Rețete
Șnițel de porc (pui) cu susan
40 min
simplu
2 persoane

Condimente
Ingrediente
- 350-400 g carne de porc (cotlet sau gât) sau 1 piept mare de pui
- 1-2 ouă
- 1-2 linguri de frișcă (lapte)
- Condiment “Sare de Budjac” de la AllSpiceWorld
- 4-5 linguri de făină
- 7-8 linguri de susan
- Ulei vegetal
Metoda de preparare
Carnea se spală, se ususcă cu prosop de hîrtie, se taie felii groase de 1,5-1,8 cm.
Șnițelele se bat pe un tocător, cu o folie de plastic deasupra aproximativ (8-10 mm grosimea), se presară cu condiment “Sare de Budjac” și se lasă șnițelul de porc pe 30-40 minute, șnițel de găină pe 1 oră.
Se pun pe masă trei tavițe: una cu făină, a doua cu ouă bătute cu frișcă, a treia cu susan, pentru a tăvăli șnițelele.
Fiecare șnițel se trece prin făină, excesul de făină se scutură, apoi carnea se trece prin amestecul de ouă, apoi se trece prin susan.
Uleiul trebuie se fie foarte bine incins, pentru aceasta tigaia se pune la foc mare.
După ce punem șnițelele în tigaie, focul se reduce, și carnea se călește câte 60-70 secunde pe fiecare parte.
Poftă bună!