Rețete

Carne de porc în Glazura de Portocale

90 min

mediu

4 persoane

Ingrediente

  • 1 kg  bucată integrală de carne de porc (cotlet de porc)
  • Condiment  “Sare de Budjac” și  “Paprica macinata” de la AllSpiceWorld,
  • 1-2 cepe 

Pentru sirop de portocale:

  • 3 portocale 
  • 3 linguri de rădăcină rasă de ghimbir
  • 3-4 linguri de sos de soia
  • 4 linguri de miere

Metoda de preparare

Carnea se spală, se usucă, se freacă cu condiment “Sare de Budjac cu paprica”, se acoperă cu ceapa tăiată solzi și se lasă pe 3-4 ore pentru marinare. 

Ceapa în care era marinată carnea se așează în tava de cuptor, deasupra se pune carnea, se acoperă cu folie de aluminiu și se dă la cuptor pentru ~1,5 ore la ~180°С. 

Pentru glazura de portocale:

Portocalele se spală și se usucă. Folosind o răzătoare fină, îndepărtați coaja de la 2 portocale. 

Apoi portocalele se taie în jumătăți și se stoarge sucul. 

Rădăcina de ghimbir se curăță și se rade folosind o răzătoare fină. 

Într-o oală se amestecă suc de portocale, coaja rasă de portocale, ghimbir, sos de soia și miere. 

Totul se amestecă bine și se pune la fierbere la foc mediu. 

Se fierbe siropul, amestecând, până se îngroașă.

Carnea se scoate din cuptor, o parte din sirop se toarnă deasupra și se mai lasă la cuptor încă ~5-10 minute. 

Carnea preparată se taie felii de 1 cm grosime, se pune pe frunze de salată și se decoră cu portocală rămasă tăiată solzi. 

Sosul de portocală rămas se servește într-un bol separat. 

Condimente din toată lumea