Recete

Cafea Marocană

5 min

simplu

1 persoane

Ingrediente

  • 100 ml apă
  • Jumătate de linguriță de zahăr 
  • 1 linguriță cu vârf de cafea macinată
  • 1 g de condiment ASW «Pentru cafea Marocană» (pe vârful linguriței)

Metoda de preparare

Una din caracteristici cafelei Marocane este o combinație de cafea care printre alte condimente, include și anason stelat, cardamom și piper negru măcinat.

Dacă cafeaua se prepară în mașina de cafea, condimentul «Pentru cafea Marocană» se pune direct în cană. Dacă cafeaua se prepară în ibric sau gheizer filtru de cafea, atunci condimentul se amestecă cu cafea.

Cafea Marocană se prepară în mod tradițional.

Într-unibric înclălzit se pune cafea, condiment «Pentru cafea Marocană», zahărul și se amestecă.

Se toarnă apa, se amestecă și se pune la foc. Se lasă să dea un clocot, apoi se ia de pe foc și se așteaptă până când cafeaua se retrage. Se dă din nou în clocot; acest procedeu se repetă de trei ori. După ce cafeaua e gata, în inbric se adaugă câteva picături deapă rece ca zațul să se lase pe fundul ibricului.

Poftă bună!

Condimente din toată lumea