Recete

Pârjoale de casă

90 min

mediu

4-5 persoane

Ingrediente

  • 700 g  carne tocată (vita + porc) 
  • 1 ceapă albă
  • 1 ou
  • 1 cartof 
  • 6 linguri de făină (pesmeți)
  • 1 lingură de condiment ASW «Pentru tocătură»
  • 3-4 linguri de ulei
  • Sare după gust

Metoda de preparare

Carnea, ceapa și cartoful se dau prin mașina de tocat carne, după ce se amestică. Adaugăm oul, condimentul «Pentru tocătură», sare, se amestică și se lasă pe 20-30 de minute.

Tocătura se amestică încă o dată, se frământă bine în vas, până tot aerul în tocatură este înlăturat, pentru a preveni disfacerea pârjoalelor în timpul prăjirii.

Cu mâinile umede, se rup mici grămăjoare (pe cât posibil de egale) din tocătura bine amesticată. Se rulez între palme, modelându-le sub forma unor bile, se tăvălesc în pesmeți sau făină.

Într-o tigaie se toarnă ulei, se încinge bine și se călesc pârjoalele pe ambele pârți la foc mediu.

Poftim la masă!

Condimente din toată lumea