Recete

Novac la cuptor

60 min

mediu

4 persoane

Condimente

Ingrediente

  • 1 novac (1,5 - 2,0 kg )
  • 300-400 g ciuperci champignon
  • 50 g brânză
  • 1 ardei gras (roșu) 
  • 1-2 morcovi 
  • 1-2 cepe
  • Condiment “Pentru pește” de la  AllSpiceWorld (ASW)
  • Sare
  • Lămâie

Metoda de preparare

Peștele se curăță de solzi si intestine (se eviscereaza) și se spală în apă rece. Fiecare parte a peștelui se crestează cu cuțit. 

Se presară cu sare și condiment “Pentru pește”, inclusiv în interior și înciziile. Se lasă pe 30 de minute pentru marinare.

Ciupercile se toacă și se călesc în ulei vegetal până sunt gata. 

Morcovul și ceapa se taie cubulețe și se călesc în uleiul rămas de la ciuperci.  

Ceapa, morcovul și ciupercile se amestecă bine.

Cu acest amestec se umplă burta peștelui, iar restul se așează în tava pentru cuptor. 

Se taie o lămâie în felii, o parte se taie în jumătăți, care se întroduc în înciziile de deasupra peștelui. 

Se acoperă cu folie de aluminiu și se dă tava la cuptor pentru 30-40 minute (cuptor încălzit la 200 de grade).

Apoi folia se înlîtură. În înciziile se adaug feliile de brânză cu ceag tare și se mai lasă la cuptor pe câteva minute, până se topește brânza. 

Se servește cu cartofi, roșiil sau orice alt supliment potrivit.

Poftă bună! 

Condimente din toată lumea